Batxillerat en Producció Musical a Barcelona

Aquest programa condueix a una doble titulació: Batxillerat + Edexel BTEC Level 3/90 credit Diploma Britànic in Music Technology

A qui va dirigit aquest batxillerat?

A tots aquells estudiants amb un interès en la música actual (Rock, Pop, Indie, Electrònica, Rap, etc.).
Programa fonamentalment pràctic que incorpora actuacions en directe, songwriting, gravacions en estudi, producció musical i tècnica vocal.

Tot això sense deixar de banda els fonaments bàsics de la música: llenguatge, anàlisi i evolució musical.

Fomentem el desenvolupament de la persona a través de valors transversals com el treball en equip, l’emprenedoria, la creativitat i l’autonomia personal. Tots els estudiants que finalitzen aquest batxillerat artístic tenen múltiples possibilitats de progressió acadèmica i professional en estudis superiors universitaris
i/o de graus formatius.

Objectius dels estudis de Batxillerat en Producció Musical

Producció i interpretació és una resposta a una àrea de formació i pràctica musical desatesa actualment. A l’actualitat, els estudis de música reglada a nivell universitari a Espanya i molts altres països se centren, en gran part, a la formació d’intèrprets i la interpretació de repertoris clàssics i de jazz. Aquest enfocament és poc rellevant per a les necessitats pràctiques i professionals dins l’àmbit de la músiques populars contemporànies (MPC: Rock, Pop, Country, Indie, Dance, Electrònica, Rap, DJs, etcètera).

A diferència de la formació tradicional reglada, el programa de Música, Producció i interpretació se centra en l’àmbit de les MPC i el desenvolupament de la capacitat creativa (songwriting i composition aplicada), ús de les tecnologies de producció (àmbit d’estudi i escènic), “Music Business” internacional (estructura i propietat intel·lectual), capacitat empresarial i d’autogestió, innovació, emprenedoria, màrqueting (online i offline), eines audiovisuals (vídeo, YouTube), xarxes socials, community management i coneixements de les forces contextuals que impulsen les MPC.

Pla d’estudis Batxillerats modalitat en Producció Musical

1r Curs

ASSIGNATURES COMUNES

 • Llengua catalana i literatura
 • Llengua castellana i literatura
 • Llengua estrangera: anglès
 • Filosofia
 • Educació física
 • Ciències del món contemporani
 • Treball de recerca
 • Tutoria

ASSIGNATURES D’ESPECIALITAT

 • Fonaments de les arts
 • Cultura audiovisual
 • Anàlisi musical
 • Llenguatge i pràctica musical
 • Taller de música I

UNITATS DIPLOMA BTEC

 • Music Production Techniques
 • Singing Skills for Actors and Dancers
 • Working with music notation packages.
 • Pop Music in Practice
 • Special Subject Investigation
 • Music Theory and Harmony

2n Curs

ASSIGNATURES COMUNES

 • Llengua catalana i literatura
 • Llengua castellana i literatura
 • Llengua estrangera: anglès
 • Història de la Filosofia
 • Història
 • Treball de recerca TDR
 • Tutoria

ASSIGNATURES D’ESPECIALITAT

 • Fonaments de les arts
 • Anàlisi musical II
 • Literatura catalana/Cultura audiovisuals
 • Taller de música II

UNITATS DIPLOMA BTEC

 • The Sound and Music Industry
 • Composing Music
 • Music and Sound for the Moving Image
 • Working and Developing as a Musical Ensemble
 • Music and Sound for the Moving Image
 • Special Subject Investigation

Matèries del Diploma Britànic in Music Technology (BTEC)

1r Curs: Matèries de l’itinerari

U25 Music Production Techniques (Dos trimestres)
L’objectiu d’aquesta unitat és desenvolupar la consciència dels alumnes sobre l’equip i les tècniques utilitzades en els estudis de gravació fins al punt que puguin produir una gravació d’estudi completa.

Es demanarà als alumnes que demostrin tots els aspectes del procés de gravació. També es requerirà que els estudiants barregin els seus enregistraments en un format adequat per a la seva distribució a una audiència no tècnica, com a conclusió de la unitat.

U27 Music Theory and Harmony (Un trimestre)
L’objectiu d’aquesta unitat és permetre que els alumnes desenvolupin habilitats i coneixements de teoria musical, per tal de facilitar l’aplicació pràctica de principis teòrics essencials.

Ser capaç d’anotar el to, el ritme i l’harmonia utilitzant la notació de pentagrama.
Ser capaç d’anotar música, mostrant dinàmica, tempo i expressió.
Ser capaç d’harmonitzar melodies usant acords.
Ser capaç de traslladar melodia i harmonia a diverses tonalitats.

U30 Pop Music in Practice. (Anual)
Aquesta unitat està dissenyada per permetre que els estudiants ampliïn el seu coneixement de la música pop basant-se en l’experiència pràctica d’assajar i interpretar obres rellevants. Els estudiants coneixeran diferents estils i gèneres de música pop i com aquesta s’ha desenvolupat a través de diferents èpoques. Els estudiants podran llavors interpretar els seus pròpies composicions i obres d’altres en relació amb els estils i gèneres estudiats.

U30 Singing Skills for Actors and Dancers (Anual)
L’objectiu d’aquesta unitat és capacitar els alumnes la principal disciplina d’interpretació és l’actuació o la dansa per desenvolupar les seves habilitats de cant. Es presentarà als alumnes una varietat de diferents estils de cant i assajaran i cantaran diverses cançons diferents.

U41 Working with Music Notation Packages (Un trimestre)
L’objectiu d’aquesta unitat és desenvolupar el coneixement i les habilitats dels alumnes per guanyar confiança en l’ús de programari específic per a notació musical i en la creació de partitures en una varietat de situacions.

Durant aquesta unitat, els alumnes han d’adquirir les habilitats i la confiança per poder expressar les seves idees musicals creatives utilitzant la notació musical, en la mesura en què una interpretació donada a partir d’aquesta notació sigui fidel a les seves intencions originals.

U43 Special Subject Investigation T1
Aquesta unitat ofereix als alumnes l’oportunitat de realitzar una investigació pràctica i en profunditat sobre una àrea d’interès escollida. Primera part de l’TDX presentació Hipòtesi.

2n Curs: Matèries de l’itinerari

U7 Composing Music (Un trimestre)
L’objectiu d’aquesta unitat és permetre que els alumnes desenvolupin alguns dels coneixements bàsics i les habilitats necessàries per a compondre música en una varietat de contextos.

Hi cada vegada més possibilitats per al compositor en exercici en la indústria de la música moderna.
La indústria discogràfica necessita cançons; La televisió i la ràdio necessiten jingles, melodies temàtiques i música incidental; el teatre necessita partitures de suport; Les pel·lícules i els drames televisius requereixen música de títol i subratllat; els jocs d’ordinador necessiten música; i cada vegada més Internet requereix les habilitats de compositor.

U20 Music And Sound for Moving Image (Dos trimestres)
L’objectiu d’aquesta unitat és desenvolupar les habilitats de producció musical, composició i creació de so dels alumnes en relació amb projectes relacionats amb la imatge en moviment.

Aquesta unitat està dissenyada per permetre als alumnes aplicar aquestes habilitats als diversos aspectes d’un projecte basat en la imatge en moviment. Per fer això amb èxit, primer han de comprendre els elements individuals que componen un projecte típic.

U39 The Sound and Music Industry (Anual)
Aquesta unitat permetrà als alumnes adquirir coneixements i consciència d’on encaixen els seus opcions professionals en el “panorama general” de la indústria i adquirir habilitats per a crear un pla de negocis. Inclou un examen de les condicions laborals, les pràctiques i els enfocaments de l’ocupació.

La indústria de el so i la música abasta una àmplia gamma d’ocupacions, des d’artistes, productors i enginyers de so fins editors, impressors, gerents, advocats, fabricants d’instruments, enginyers electrònics, tots els quals necessiten coneixements especialitzats sobre com funciona la indústria i què es necessita d’ells.

U40 Working and Developing es a Musical Ensemble (Anual)
L’objectiu d’aquesta unitat és desenvolupar les habilitats dels alumnes per treballar junts en conjunts musicals. Aquesta unitat pràctica explora la naturalesa de la feina en conjunt a l’permetre que els alumnes formin part d’un conjunt musical concentrant-se en el procés de treballar junts per produir un resultat musical i artísticament satisfactori. Aquesta unitat inspirarà els alumnes a establir i comprendre com aconseguir alts estàndards de actuació en viu i assumir rols organitzatius en un conjunt més dels d’intèrprets

U43 Special Subject Investigation T2
Aquesta unitat ofereix als alumnes l’oportunitat de realitzar una investigació pràctica i en profunditat sobre una àrea d’interès escollida. Segona part del TDR lliurament i defensa oral del TDR.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept
Descarrega’t la fitxa dels estudis

Contacta amb nosaltres


  És obligatori respondre les següents caselles:

  Consento l'ús de les meves dades per a les finalitats indicades a la política de privacitat “LES SEVES DADES SEGURES
  Consento l'ús de les meves dades personals per a rebre publicitat de la seva entitat